Kalevalainen jäsenkorjaus on pehmeä mobilisoiva hoitomuoto, jonka avulla tasapainotetaan koko kehon kineettinen ketju. Kineettisellä ketjulla tarkoitetaan sitä, että yhdessä nivelessä tapahtuvan liikkeen vaikutus ulottuu läpi koko kehon, jalkapohjasta leukaluuhun. Kalevalainen jäsenkorjaus on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jossa käydään läpi koko keho varpaista päähän asti. Vaikka jäsenkorjauksella pääasiassa hoidetaan lihaksia, jänteitä, kalvorakenteita ja nivelsiteitä, elvyttää käsittely myös laskimoverenkiertoa ja lymfakiertoa sekä avaa kudosten nestekiertoa.

Hoidosta on apua erilaisiin kipu- ja jännitystiloihin selässä sekä muualla kehossa. Kalevalaisella jäsenkorjauksella on saatu hyviä tuloksia mm. seuraavanlaisten ongelmien hoidossa: kehon virheasennot (mm. SI-nivel, jalkojen eripituisuus), plantaarifaskiitti, jäätynyt olkapää, tenniskyynärpää, rannekanavaoireyhtymä, migreeni, päänsäryt ja skolioosi. Kalevalaisella jäsenkorjauksella hoidetaan myös usein kroonistunutta kipua, kuten hermosärkyä.

Kalevalaisen jäsenkorjauksen hoitokerta kestää noin 1,5 tuntia. Ensimmäisellä kerralla hoitoon voi mennä hieman pidempään, sillä alkuhaastattelu ja lomakkeiden täyttö voivat viedä enemmän aikaa.

Ennen Kalevalaiseen jäsenkorjaukseen hoitoon tuloa:

Ennen hoitoon tuloa on syytä pitää vähintään viikon tauko muista hoidoista (kuten hieronta, osteopatia jne.), koska erilaisia hoitoja ei tule tehdä liian tihein välein. Käytössä olevasta lääkityksestä, sairauksista ja raskaudesta on syytä mainita jo hoitoa varatessa. Hoitoa ei aina voida tehdä, jos asiakkaalla on esimerkiksi:

  • akuutti luunmurtuma tai lihasrepeämä
  • hemofilia
  • vaikea osteoporoosi
  • kasvain tai syöpä
  • akuutti tulehdus
  • infektio tai haava ihossa
  • paha sydänvika
  • äskettäin vaihdettu verenpainelääkitys

Jos et ole varma, voitko tulla hoitoon, keskustele asiasta lääkärisi kanssa. Jos lääkärisi on antanut luvan fysioterapiaan, ei silloin ole estettä myöskään kalevalaiselle jäsenkorjaukselle.

Hoidon jälkeen:

Hoidon jälkeen kannattaa juoda runsaasti vettä, koska veden juonti tehostaa kuona-aineiden poistumista. Hoidon jälkeen on syytä välttää kaikkea raskasta fyysistä rasitusta ja saunomista kolmen päivän ajan. Jos hoidettava vaiva on ollut pitkään, voi sen hoito vaatia useamman hoitokerran. Käsitelty alue voi joskus kipeytyä käsittelyn jälkeen, mutta kipu häviää yleensä muutaman päivän kuluessa. Jos kipu jatkuu tai ilmaantuu muita outoja oireita hoidon jälkeen, ole yhteydessä hoitajaan.

Lisää tietoa hoidosta löytyy Kansanlääkintäseuran sivulta:

https://www.kansanlaakintaseura.fi/